ARTFEST PALTINIS
home          editia I - 2012          despre festival          foto & video           parteneri          atractiile zonei          localizare          contact
Atractiile zonei Obiective de vizitat in imprejurimi
 
Schitul Paltinis, cu biserica din lemn ridicata in deceniul 3 al secolului XX, unde se afla mormantul marelui filozof roman Constantin Noica.
Schitul Paltinis este situat la intrarea in statiunea Paltinis. Biserica Schitului Paltinis are hramul Schimbarea la Fata. Schitul Paltinis a fost infiintat in 1925 de catre Mitropolitul Nicolae Balan. Constructia bisericii si a casei cu semineu a fost finalizata in 1927, iar in anul 1928 a fost sfintit, in prezenta principelui regent Nicolae si a cinci ministri.

Casa Memoriala Constantin Noica, unde filozoful si-a petrecut ultimii ani din viata.

Cheile si Cascada Cibinului sunt situate in Masivul Cindrel, au o lungime de 2 km si sunt formate pe cursul Raului Mare.

Valea Sadului

Poiana si Varful Cindrel

Rezervatia Iezerele Cindrelului

 


Din Gura Raului frumos
Cu peisajul maiestuos
Ardealul nost' isi trage vlaga !
Aici il intelegi pe Blaga !

  Complexul National Muzeal ASTRA Sibiu
Muzeul ASTRA, cea mai importanta institutie fondata de Asociatiunea Transilvana pentru Literatura Româna si Cultura Poporului Român, a fost inaugurat în 19 august 1905.

Cetatea Cisnadioara
Cetatea Cisnadioara este situata pe Dealul Sfântul Mihail, un deal înalt de 50 m, si a fost construita pe parcursul a 20 de ani, între 1180 si 1200, fiind cel mai vechi si reprezentativ monument de arhitectura romanica din Transilvania.

Muzeul de icoane pe sticla de la Sibiel
Muzeul Pr. Zosim Oancea din Sibiel gazduieste cea mai mare expozitie de icoane pe sticla din Transilvania existenta astazi, o splendoare de creativitate artistica de inspiratie religioasa nascuta din bogatia traditiei crestine ortodoxe si din fantezia pictorilor tarani români.

Orasul Sibiu
Sibiul, cunoscut si sub denumirea germana Hermannstadt a fost si este unul dintre cele mai reprezentative orase din Romania, atat din punct de vedere turistic, cultural dar si economic. Aici exista cel mai important centru al minoritatii germane din Transilvania,
de asemenea si alte minoritati (maghiari, tigani, slovaci si ucrainieni). Desigur, ponderea cea mai mare o are populatia de origine romana (peste 95%), care a stiut sa pastreze si sa
imbine celelalte culturi de sus.

 

  prima pagina

informatii eveniment

comanda bilet

atractiile zonei
  localizare

cazare in Paltinis

parteneri

contact

Festival Paltinis

Video ArtFest


2012 © Toate drepturile rezervate ArtFest Paltinis - Site realizat si promovat de Agentia de Anunturi